Publicerad: 2008-09-05

Narkotikaliberalen Alexander Bard blir folkpartist

Alexander Bard har gītt med i Folkpartiet

Sverige Popartisten Alexander Bard īr kīnd fīr sina framgīngsrika band Army of Lovers och BWO. Den homosexuelle lītskrivarn och musikern har nītt en stor publik med sin musik och har ofta lyfts fram i media dīr han fītt gīra det ena underliga uttalandet efter det andra. Angrepp mot andra musiker tillhīr de bīttre uttalandena som kommit frīn denna stjīrna.

Bland hans mer kontroversiella īsikter finns kravet pī en liberalare narkotikapolitik. I flera uttalanden fīrklarade Bard att det īr upp till var och en om man vill anvīnda narkotika och att han sjīlv inte hade nīgra problem kring sitt droganvīndande. Hans tidigare framtrīdanden i media gjorde han nīr han var satanist men īndrade sig senare och skaffade andra intressen.

ī De flesta politiska rīdgivare skulle nog ge mig rīdet att gī ut och be om fīrlītelse. Det vore att hyckla! Jag jobbade som sexarbetare i 20-īrsīldern och īr rītt stolt īver det och det īr en del av mig. Dessutom har jag brukat, men inte missbrukat, knark. Det var intressant, inte enbart positivt, jag fīrstīr definitivt problematiken kring droger, sa Bard till Svenska dagbladet den 20 juli i īr.

īven musiken har varit ett politiskt redskap. I Army of Lovers prisades Israel och med BWO har Bard gjort īrets officiella Pride-līt. Bard har dī och dī kallat sig socialist men har inte heller fīrnekat att han īr liberal.

Det var dīrfīr inte med nīgon stīrre fīrvīning man i gīrdagens Expressen kunde līsa ett inlīgg av Alexander Bard dīr han fīrklarar att han gītt med i folkpartiet. I artikeln skriver han att han inte kommer att kandidera till EU-parlamentet eller till riksdagen de kommande valen, men līmnar īppet fīr senare val. Nīrmast kommer han att arbeta med partiets internetsatsning Liberati.

Bard skriver att han valt att engagera sig partipolitiskt eftersom det īr partierna som har makten i samhīllet. Han skriver ocksī om hur samhīllet hīller pī att fīrīndras.

Murar rivs och nya mījligheter īppnas. Fīr mig īr detta nīgot grundlīggande positivt. I den processen vill jag bidra. Jag vill vara med och forma det nya samhīllet. Dīrfīr vīljer jag att gī med i Folkpartiet liberalerna.

Folkpartiet tycks ha tagit emot honom med īppna armar. Med hjīlp av kīndisskap kan man tydligen vara hur galen som helst och īndī tas emot av uppmīrksamhetssīkande pa